Συναυλία αγάπης με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ – «Η Μελωδία της ευτυχίας» στο Αμφιθέατρο «Ι. Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών

Συναυλία αγάπης με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ

«Η Μελωδία της ευτυχίας»

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20:30

Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών

Διοργάνωση: Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων αλληλεγγύης, διοργανώνει μια ξεχωριστή συναυλία αγάπης με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ και κύριο θέμα το θρυλικό μιούζικαλ «Η Μελωδία της ευτυχίας», την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:30, στο Αμφιθέατρο «Ι. Καποδίστριας», του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Ριζάρη 2, ΤΚ 106 75, Αθήνα).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Σκοπός της συναυλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι η ηθική και οικονομική στήριξη του φορέα «Strong me», ο οποίος παρουσιάζει εξαιρετικά σημαντικό, κοινωνικό έργο, υποστηρίζοντας με τις δράσεις του θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που δίνουν μια τιτάνια και καθημερινή «μάχη» επιβίωσης.

Τα πολυαγαπημένα τραγούδια του μιούζικαλ ερμηνεύουν στην ελληνική γλώσσα η υψίφωνος Μίνα Πολυχρόνου και η σοπράνο crossover Μάνια Βλαχογιάννη.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης.

Την ιστορία του έργου αφηγείται η ζωγράφος Νίνα Διακοβασίλη, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

 

Η «Μελωδία της ευτυχίας», σε μουσική του Ρίτσαρντ Ρότζερς και λιμπρέτο του Όσκαρ Χάμερσταϊν, έκανε πρεμιέρα το 1959 και από τότε έχει ανέβει στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του πλανήτη. Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή το 1965 με την ομότιτλη ταινία, η οποία απέσπασε 5 Όσκαρ και έμελλε να αποδειχθεί ως μία από τις πλέον εμπορικές παραγωγές όλων των εποχών, με πρωταγωνιστές την Τζούλη Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

Η υπόθεση βασίζεται στην αυτοβιογραφική ιστορία της Μαρίας Φον Τραπ, μια ιστορία που μας ταξιδεύει στην Αυστρία του Μεσοπολέμου, για να μας αφηγηθεί τις περιπέτειες της πολυτάλαντης Μαρίας και της οικογένειάς της, ενώ ταυτόχρονα μας μεταφέρει διαχρονικά μηνύματα αισιοδοξίας, πίστης, αξιοπρέπειας και αγάπης για τη μουσική και τον άνθρωπο.

Το Strong me είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε αυτή την τόσο ταραγμένη εποχή που διανύουμε με την έξαρση της βίας και τις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο να βρίσκονται σε διαδικασία να διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως την ασφάλειά τους μέσα στο σπίτι τους, την προστασία τους, τα ίσα εργασιακά δικαιώματα και ένα μακρύ κατάλογο διεκδικήσεων, το Strong me έχει τρεις βασικές δράσεις με κοινό στόχο την ένωση και τη συνεγασία σε κάθε γωνιά της χώρας. Πραγματοποιεί ημερίδες ενημέρωσης, αφύπνισης, αλλά και εκπαίδευσης ενηλίκων. Σε περιοχές που δεν έχουν κοινωνικές υπηρεσίες εκπαιδεύει συλλόγους γυναικών με ψυχολόγους, ώστε να μπορούν να δώσουν σωστές κατευθύνσεις και να γνωρίζουν πού πρέπει να παραπέμψουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Διοργανώνει μεγάλες πανελλαδικές καμπάνιες και έχει θεσμοθετήσει το μοναδικό φεστιβάλ για την έμφυλη βία που έχει καθολική συμμετοχή φορέων κρατικών και ΜΚΟ. Το Strong me γεννήθηκε από την δύναμη εκείνης της μίας γυναίκας που αποφάσισε να κάνει κάτι για όλες τις άλλες «εκείνες» και μαζί να κάνουμε τον φόβο μας, δύναμη! https://strong-me.com

INFO:

Ημερομηνία – ώρα: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 ώρα 20:30 (Τελευταία προσέλευση: 20:15)

Χώρος: Αμφιθέατρο Ι. Καποδίστριας Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Ριζάρη 2, ΤΚ 106 75, Αθήνα.

Είσοδος ελεύθερη*

*Κουτί οικονομικής ενίσχυσης θα βρίσκεται στον χώρο της συναυλίας για τη στήριξη του φορέα Strong me, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες των αρμόδιων φορέων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον COVID-19

 

Πληροφορίες:

Γραμματεία Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Τηλέφωνο: 210 9514523 Email: unescohellas.tlee@gmail.com