Γιάννης Διονυσίου – “Γλυκό μου πικραμύγδαλο”

Ένα νέο τραγούδι σε στίχους Κώστα Φασουλά και μουσική Φώτη Σιώτα.

O Γιάννης Διονυσίου σε συνεργασία με τον καταξιωμένο στιχουργό Κώστα Φασουλά και τον εξαίρετο συνθέτη και σολίστα του βιολιού Φώτη Σιώτα παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Γλυκό μου πικραμύγδαλο», που αποτελεί προάγγελο της προσεχούς κυκλοφορίας του πρώτου προσωπικού του album.

O Γιάννης Διονυσίου είναι ο πιο ταλαντούχος και ελπιδοφόρος ερμηνευτής της γενιάς του. Μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλο το φάσμα του τραγουδιού και ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα της φωνής του, όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη.

Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου του με τις επιτυχημένες  ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών δημιουργών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής.

Το τραγούδι «Γλυκό μου πικραμύγδαλο» αποτελεί μία ευτυχή στιγμή της συνεργασίας του στιχουργού μεγάλων επιτυχιών, Κώστα Φασουλά και του πολυτάλαντου Φώτη Σιώτα που συνθέτει και ενορχηστρώνει.

Είναι μία ιδιαίτερη ρυθμική μπαλάντα που ακολουθεί ένα ξεχωριστό δημιουργικό μονοπάτι ξεφεύγοντας από την τετριμμένη συνταγή του είδους, που διαρκώς αναπαράγεται τα τελευταία χρόνια.

Ο Κώστας Φασουλάς προσεγγίζει ποιητικά το τραγούδι με λόγο λυρικό, στιβαρό και ταυτόχρονα εύληπτο. Με ισχυρή βάση την πλούσια παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού καθώς και τον άφθαρτο λόγο των μεγάλων μας στιχουργών, δημιουργεί έναν κόσμο αντιθέσεων, ένα πεδίο ισχυρών αντίρροπων δυνάμεων που η διαρκής σύγκρουσή τους είναι η γενεσιουργός πηγή των ερώτων.

Με τη φωτιά σου αντίπαλο

Έρχομαι πιο κοντά σου

Ο Φώτης Σιώτας συνθέτει με έμπνευση και πρωτοτυπία ανιχνεύοντας με επιτυχία το μονοπάτι που δημιουργεί η μουσική των λέξεων. Είναι μία περίπτωση χαρισματικού καλλιτέχνη που δεν κάνει θόρυβο γύρω από το όνομά του, γιατί προφανώς δεν τον χρειάζεται, αλλά διαρκώς μας εκπλήσσει με το διακριτό και ανατρεπτικό του μουσικό ιδίωμα.

Ο Γιάννης Διονυσίου ερμηνεύει με λυρισμό και εσωτερική δύναμη εκφράζοντας με παραστατικότητα και ακρίβεια τα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτή την αέναη μάχη της αγάπης, αποδεικνύοντας ότι η ερμηνευτική του ικανότητα δεν μπορεί να περιοριστεί σε κάποιο στενό πλαίσιο που οριοθετεί το ταλέντο του.

Η εικαστική προσέγγιση της εικόνας του Γιάννη Διονυσίου που συνοδεύει την κυκλοφορία του τραγουδιού είναι δημιουργία του ανατρεπτικού νέου καλλιτέχνη Έβρου Βοσκαρίδη που με εφόδιο τις δύο ιδιότητές του, αυτή του μουσικού και του εικαστικού έχει κάνει αισθητή την παρουσία του τόσο για τις δημιουργίες του που αφορούν τόσο την δισκογραφία όσο και τον εύστοχη εικονογράφηση της επικαιρότητας.

Το τραγούδι «Γλυκό μου πικραμύγδαλο» συνοδεύεται από ένα όμορφο video clip που υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης  ταινιών μικρού μήκους Θωμάς Γιαννάκης και κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Credits:

Στίχοι: Κώστας Φασουλάς

Ερμηνεία: Γιάννης Διονυσίου

Μουσική: Φώτης Σιώτας

Ενορχήστρωση: Φώτης Σιώτας

Ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο: Κώστας Παρίσσης

Βιολί, βιόλα: Φώτης Σιώτας

Βιολοντσέλο: Δέσποινα Σπανού

Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Κώστα Παρίσση στο Studio Praxis.

Στο βίντεο εμφανίζεται η Εβελίνα Τσιούτσιου.

Η εικονοληψία και η επεξεργασία του βίντεο έγιναν από τον Θωμά Γιαννάκη και την Αντιγόνη Μπιτσικόκου, 2Funky.

 

Στίχοι:

Γνώριμες πέτρες σκοτεινές

Του χωρισμού θεμέλια

Βόλτες μου μόνες κι ορφανές

Σε τρυγημένα αμπέλια

Γλυκό μου πικραμύγδαλο

Και που δε σ΄ έχω ψάξει

Με το δικό σου αντίλαλο

Έχει η σιωπή μου αλλάξει

Ποιος σκόρπισε το χώμα που πάτησα εδώ

Κι άλλαξε η γη μου χρώμα κι η νύχτα μου σταυρό

Ανήμερο μου σώμα, κοίτα να μη σωθώ

Να ’χω ένα λόγο ακόμα, να μη σε βαρεθώ

Γλυκό μου πικραμύγδαλο

Στο παρανάλωμά σου

Με τη φωτιά σου αντίπαλο

Έρχομαι πιο κοντά σου

Ανήμερο μου σώμα, κοίτα να μη σωθώ

Να ’χω ένα λόγο ακόμα, να μη σε βαρεθώ

 

Το τραγούδι κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group.

Ακούστε το «Γλυκό μου πικραμύγδαλο» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες ΕΔΩ