Το ντεμπούτο EP του Κύριλλου Ρούσσου – “Opening Night”

Το ντεμπούτο EP του στιχουργού και τραγουδιστή Κύριλλου Ρούσσου με τίτλο “Opening Night“, περιλαμβάνει το τραγούδι ‘When We Meet Again‘ με την τελευταία ηχογράφηση του πατέρα του, Ντέμη Ρούσσου.

Το ντεμπούτο EP περιλαμβάνει 5 κομμάτια συνολικά και έχει επιρροές από μουσικές παραγωγές των ‘60ς & ‘70ς και από καλλιτέχνες όπως τους Bowie, PJ Harvey, Neil Young, Santo & Johnny, Neil Diamond & Jimmy Cliff.

Τα τραγούδια είναι σε σύνθεση και παραγωγή του Κύριλλου Ρούσσου και έχουν ηχογραφηθεί στην Αθήνα. Ένα από αυτά είναι διασκευή στο “On The Way Home” των Buffalo Springfield από το 1968.

Βρείτε και ακούστε το “Opening Night”, εδώ:

https://cyrilroussos.lnk.to/OpeningNightGREPR

Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal Music Company

 

Γεννημένος στο Παρίσι και γιος του σημαντικού τραγουδιστή διεθνούς εμβέλειας Demis Roussos, ο Cyril μεγάλωσε και πέρασε όλη του τη ζωή μέσα στη μουσική βιομηχανία. Ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική σαν DJ στις αρχές του 2000, παίζοντας σε κλαμπ και στο Παρίσι και στην Αθήνα, όπου άρχισε να γίνεται γνωστός από εξέχοντες DJ της εποχής, όπως ο θρυλικός Vasillis Tsilichristos, καθώς και υποστηρικτών, όπως η Red Bull Music Academy (Μουσική Ακαδημία). Πιο μετά κυκλοφόρησε remix έργων του πατέρα του, συμπεριλαμβανομένης και της κυκλοφορίας το 2006 του Forever and Ever: A Roussos Vs Roussos Story. Αργότερα, το 2014, ο Cyril συμμετείχε ως ένας καλλιτέχνης με την μετέπειτα νεοσύστατη ανεξάρτητη χορευτική φίρμα Upfilter Records με το ψευδώνυμο “Jareth Cole”.