Νέο τραγούδι : Θανάσης Σκαργιώτης – “Μπερδέματα”

Ο τραγουδοποιός Θανάσης Σκαργιώτης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Ogdoo Music Group με την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού με τίτλο «Μπερδέματα» σε στίχους, μουσική και ερμηνεία δική του, με τη συμμετοχή της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Πολυξένης Καράκογλου.

Το τραγούδι «Μπερδέματα» αποτελεί τον προάγγελο του δεύτερου προσωπικού δίσκου του καλλιτέχνη που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο «Της χαραυγής το αχ».

Ο Θανάσης Σκαργιώτης είναι ένας πολυσύνθετος δημιουργός με αξιόλογες σπουδές σε όλο το φάσμα των ειδών της μουσικής, στην εφαρμοσμένη στιχουργία και στη φωνητική και με επιπλέον εφόδιο την ευρύτητα της σκέψης που του εξασφάλισαν οι σπουδές του στη Φυσική.

Με καταγωγή από τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη μετουσιώνει τα ακούσματά του, τόσο από την έντεχνη, όσο και από την παραδοσιακή μουσική σε ένα σύγχρονο διακριτό μουσικό ιδίωμα, χαρακτηριστικό που τον καθιστά έναν ολοκληρωμένο δημιουργό που έχει πολλά να προσφέρει στην ελληνική μουσική σκηνή.

Τα «Μπερδέματα» είναι ένα εξαιρετικό τραγούδι με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο, τόσο στη σύνθεση, όσο και στην ενορχήστρωση. Η αμφιθυμία των ερωτευμένων και η συναισθηματική τους αστάθεια βρίσκονται στο επίκεντρο της θεματολογίας του τραγουδιού, που παρουσιάζει με ανάγλυφο τρόπο το αιώνιο παιχνίδι ανάμεσα στην απογοήτευση και την ελπίδα που συνυπάρχουν σε αυτή την υπέροχη ψευδαίσθηση που διαχρονικά αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα θέματα που πραγματεύεται η τέχνη.

Οι όμορφες ερμηνείες του Θανάση Σκαργιώτη και της Πολυξένης Καράκογλου αποδίδουν με ακρίβεια και χωρίς υπερβολές αυτή την ευαίσθητη ισορροπία των αντικρουόμενων συναισθημάτων.

Το τραγούδι «Μπερδέματα» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Βρείτε την κυκλοφορία σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες εδώ

 

Στίχοι:

Ρίχνω μια ζαριά

και μου βγαίνει ανηφοριά,

όλοι οι φίλοι μου

ήρθαν για χατίρι μου.

Στήνω δυο φωτιές

και περνώ μέσα απ’ αυτές

να ’ρθω να σε βρω

μα ’χεις φύγει από καιρό,

κι όλο αλλάζεις.

Άρχισες τα ψέματα

και έφερες μπερδέματα,

άσε τα καμώματα

κι έλα ξημερώματα.

Έχεις στην καρδιά

διαβατάρικα πουλιά

προς τα που πετούν

και για μένα δε ρωτούν,

πως φοβάμαι.

Άρχισες τα ψέματα

και έφερες μπερδέματα,

άσε τα καμώματα

κι έλα ξημερώματα.

Credits

Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος, Θανάσης Σκαργιώτης

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Τύμπανα: Καλλίστρατος Δρακόπουλος

Μπάσο: Μίμης Ντούτσουλης

Κρουστά: Βαγγέλης Καρίπης

Λαούτο, τζουρά, μπαγλαμαδάκι: Πάρις Περυσινάκης

Ακουστικές κιθάρες, δωδεκάχορδη κιθάρα: Θανάσης Σκαργιώτης

Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Σωτήρης Παπαδόπουλος (Studio Στέντωρ)

Καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής: Θύμιος Παπαδόπουλος, Θανάσης Σκαργιώτης

Διεύθυνση Παραγωγής: Θανάσης Σκαργιώτης

Φωτογραφία εξωφύλλου: Γιάννης Παπαδόπουλος

Artwork: Μαρίλη Κόλια