Χριστιάνα Γαλιάτσου – “Πρωινό τσιγάρο”

Mία εξαιρετική επανεκτέλεση του εμβληματικού τραγουδιού των Ν. Μαυρουδή και Α. Αλκαίου.

Η Χριστιάνα Γαλιάτσου αποφάσισε να αναμετρηθεί ερμηνευτικά με ένα πλέον κλασικό τραγούδι, σίγουρα ένα από τα κορυφαία των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών, το «Πρωινό τσιγάρο» σε στίχους του αλησμόνητου Άλκη Αλκαίου και μουσική του καταξιωμένου από όλους συνθέτη Νότη Μαυρουδή.

Το τόλμημά της είναι απόλυτα επιτυχημένο και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει απόλυτα. Η Χριστιάνα Γαλιάτσου είναι αναμφίβολα προικισμένη ερμηνεύτρια με ξεχωριστή ήδη πορεία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με τη μουσική και το λαϊκό, με την ευρύτερη έννοια, τραγούδι.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς πηγαίους και αγαπημένους από το κοινό καλλιτέχνες.  Η ζεστασιά της φωνής της, το εύρος και οι δυνατότητές της την καθιστούν ιδιαίτερη και περιζήτητη σε όλα τα προγράμματα και τις παραστάσεις όπου συμμετέχει.  Η ερμηνεία της στο «Πρωινό τσιγάρο», βαθιά εκφραστική, λιτή και απέριττη με τη συνοδεία στην κιθάρα του σημαντικού σολίστα Γεώργιου Χατζόπουλου, συγκινεί και αγγίζει τον πυρήνα της απώλειας, που πραγματεύεται ο κορυφαίος στιχουργός, της τόσο πρόωρης και οδυνηρής για όλους μας απώλειας του Μάνου Λοΐζου.

Για την ιστορία το «Πρωινό τσιγάρο» κυκλοφόρησε το 1984, περιέχεται στον δίσκο του Νότη Μαυρουδή με τίτλο «Στην Όχθη Της Καρδιάς Μου» και είναι αφιερωμένο στον Μάνο Λοΐζο.  Ο ίδιος ο συνθέτης όμως είναι ο πιο κατάλληλος, ως ο δημιουργός που της εμπιστεύθηκε το τραγούδι του, να μιλήσει για τη Χριστιάνα Γαλιάτσου και τις ερμηνευτικές της ικανότητες:

 

Η Χριστιάννα Γαλιάτσου είναι ένα φωνητικό μίγμα εξαιρετικών ηχοχρωμάτων βοκαλισμού.

Ήρεμη φωνή με βελούδινη υφή, γεννάει ήχους σαν χάδι, για να ιστορήσει τον ποιητικό-στιχουργικό λόγο που καταπιάνεται.

Στέκεται μακριά από επιθετικές κραυγές, διότι, όπως φαίνεται, έχει επίγνωση πως η τέχνη του τραγουδιού είναι άνεμος με ήχο, όπως εκείνοι του βουνού και της πεδιάδας· όπως το θαλασσινό αεράκι…

Προτιμώ να την ακούω σε λυρικά τραγούδια που είναι κοινή μας επιλογή…

Νότης Μαυρουδής

Το «Πρωινό τσιγάρο» συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό video που δημιούργησε ο Πάνος Ηλιόπουλος και κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Credits:

 

Κιθάρα: Γεώργιος Χατζόπουλος

Ηχοληψία: Κώστας Παπαγερίδης

Βιντεοσκόπηση/Μοντάζ: Πάνος Ηλιόπουλος

Η βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στην Όμορφη Πόλη

(Κυνέτου 4, Μοναστηράκι)

Make up artist: Άννα Καβρουδάκη

Hair styling: Ελένη Αγνόγλου

Δείτε εδώ το Official Music Video: https://youtu.be/vmQ5RnW_vto