Bob Theatre Festival 2019 στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

Bob Theatre Festival 2019

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

10-16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Διαγωνισμός Scratch Night

 

SCRATCH YOUR IDEA!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΑΣ!

Παίξτε στο Bob Theater Festival, κερδίστε 1000 ευρώ και προετοιμαστείτε επαγγελματικά για το ανέβασμα της παράστασης σας την επόμενη θεατρική σεζόν!

 

Ο διαγωνισμός Scratch Night του Bob Theatre Festival, παρέχει τη δυνατότητα σε νέες ή νεοσύστατες ομάδες να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους, σε ιδανικές συνθήκες, μπροστά σε φεστιβαλικό κοινό.

Ο διαγωνισμός Scratch Night 2019 προσκαλεί για άλλη μια χρόνια νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς:

Σκεφτείτε μια ιδέα για παράσταση, υποβάλετε την αίτηση σας έως την Πέμπτη 2 Μαΐου και ελάτε να παρουσιάσετε το Scratchσας (15′ απο τη ιδέα) στο φεστιβάλ. Το φετινό Bob Theatre Festival 2019 θα διεξαχθεί από 10 έως 16 Ιουνίου 2019, στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣΠειραιώς 115.

Τα διαγωνιζόμενα Scratch, από 24 επιλεγμένες ομάδες, θα παιχτούν μπροστά στο κοινό του φεστιβάλ, το οποίο, μαζί με την επιτροπή του Bob, θα αναδείξουν το καλύτερο. Οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 1000, καθώς και ένα σεμινάριο παραγωγής και δραματουργίας, ώστε να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη παράσταση και να την ανεβάσουν σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, την ερχόμενη σεζόν!

 

Ο διαγωνισμός δεν απευθύνεται μόνο σε ομάδες, αλλά και σε μεμονωμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες ή συγγραφείς.

Με την αίτηση που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Bob Festivalμπορείτε να παρακολουθήσετε το workshop που θα διεξαχθείώστε να δημιουργηθούν οι ομάδες που θα λάβουν μερος στο φετινό διαγωνισμό:

Αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες στοhttp://www.bobfestival.gr

Προθεσμία υποβολής αιτησεων για το διαγωνισμό2/5/2019

 

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση βήμα – βήμα:

Διαγωνισμός:

Ο διαγωνισμός Scratch Night, που κλείνει φέτος 10 χρόνια, έχει στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος όπου νέοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συγγραφείς μπορούν να δοκιμάσουν τη δημιουργικότητά τους με ασφάλεια και σε ιδανικές συνθήκες.

Οι ομάδες που συμμετέχουν καλούνται να ετοιμάσουν μόλις 15 λεπτά από την – υπό διαμόρφωση – παράστασή τους (Scratch) και να διαγωνιστούν, παρουσιάζοντάς την σε ένα γεμάτο θέατρο! Εκεί, κοινό και κριτική επιτροπή ψηφίζουν και αναδεικνύουν το καλύτερo Scratch. Η νικήτρια ομάδα θα πρέπει στη συνέχεια να αξιοποιήσει το βραβείο της ώστε να εξελίξει το Scratch της σε ολοκληρωμένη παράσταση και να ενταχθεί με αυτό σε μια θεατρική σκηνή.

 

 

Βραβείο:

Η νικήτρια ομάδα κερδίζει 1.000€ για έξοδα παραγωγής καθώς και σημαντικό mentoring από την έμπειρη ομάδα τoυ Bob Theatre Festival. Αυτό αφορά στη διαχείριση των οικονομικών, λογιστικών και νομικών θεμάτων, στην επικοινωνία της παράστασης, στην ανεύρεση κατάλληλων εξωτερικών συνεργατών και, φυσικά, στη δραματουργία για την εξέλιξη του Scratch σε παράσταση κανονικής διάρκειας.

 

Διαδικασία:

Για να συμμετάσχει μια ομάδα στο διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theatre Festival 2019 αρκεί μόνο μια ιδέα για παράσταση! Η παράσταση μπορεί να είναι πρωτότυπη, devised ή ακόμα και κλασικό κείμενο. Πρέπει όμως να αποτυπωθεί στη σχετική αίτηση έως την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019!

Σημαντικό στοιχείο της αίτησης είναι ένα βίντεο, μέγιστης διάρκειας 2 λεπτών. Το βίντεο αυτό δεν πρέπει να είναι βίντεο πρόβας ή παράστασης αλλά μια απλή παρουσίαση της ιδέας από τα μέλη της ομάδας.

 

 

 

Λίγα λόγια για Bob Τheater Festival:

Το δημοφιλές Βοb Theatre Festival ξεκίνησε το 2008 από την ομάδα AbOvo και από τότε, κάθε Μάιο, προσελκύει μεγάλα πλήθη νεανικού κοινού και προσφέρει βήμα πειραματισμού σε νεοσύστατες θεατρικές ομάδες. Το Bob κλείνει συνολικά 12 χρόνια και φιλοξενείται για τη σεζόν 2019 στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣΦέτος, η διοργάνωση επικεντρώνεται στην παρουσίαση του, επί 10 έτη, επιτυχημένου διαγωνισμού Scratch Night, όπου 24 ομάδες παρουσιάζουν 15 λεπτά από τις, υπό διαμόρφωση, παραστάσεις τους. Γράφοντας και παίζοντας επί τόπου εκ του μηδενός, οι ερμηνευτές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια δοκιμαστική εκδοχή των έργων τους εν εξελίξει, περιμένοντας το κοινό να έρθει και να τις ψηφίσει στην πορεία τους για το μεγάλο βραβείο.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερες από τις ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό συνεχίζουν τις παραστάσεις τους μέσα στην επόμενη θεατρική σεζόν, ακόμα και αν δεν έχουν κερδίσει το πρώτο βραβείο. 

Μια νεανική θεατρική γιορτή με συναυλίες, πάρτυ, διαγωνισμούς και, φυσικά, τις καλύτερες νεανικές δημιουργίες που μπορεί να φανταστείτε!