Διαδικτυακή Συζήτηση: Ο Έρωτας στα Χρόνια των Αποστάσεων

Ο Έρωτας στα Χρόνια των Αποστάσεων

 

 

Αποφασίσαμε να ανοίξουμε τον διάλογο  με αφορμή τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Σκανδάλη “Οι Ερωσυλίες της Ερωφίλης” από τις εκδόσεις Λογότυπο-πώς αλλιώς; Μέσω Internet, με αγάπη και με χιούμορ.

 

Κοντεύουμε σχεδόν ένα χρόνο κλεισμένες και κλεισμένοι στα σπίτια μας, αποκλεισμένοι από όσα κάνουν την καθημερινή μας ρουτίνα να γίνεται πιο συναρπαστική: τα μπαρ, τα εστιατόρια, το φλερτ, το φιλί και την αγκαλιά με έναν άνθρωπο που γνωρίσαμε πριν μια στιγμή, τις άσκοπες βόλτες στις νυχτερινές μας πόλεις. Και από πόσα άλλα.

 

Από την άλλη, πλησιάσαμε λίγο περισσότερο τους εαυτούς μας. Ίσως, διαβάσαμε περισσότερο, απολαύσαμε σειρές και ταινίες, κοιμηθήκαμε, γυμναστήκαμε, μαγειρέψαμε, δημιουργήσαμε. Ίσως, απλώς αποφασίσαμε να περιμένουμε. Και νοσταλγήσαμε, θυμώσαμε, απογοητευτήκαμε.

 

Η ποίηση του Γιώργου Σκανδάλη, αν και γραμμένη αρκετό καιρό πριν την έλευση του Covid-19 και της συνακόλουθης καραντίνας,  μοιάζει να δημιουργήθηκε για αυτές τις “χωριστές μέρες”. Με αφορμή, λοιπόν, το κατακόκκινο ημερολόγιο χωρισμού του, που μετράει σπαρακτικά τις “μέρες μακριά του”, συζητάμε για τον έρωτα στα Χρόνια των Αποστάσεων, τον έρωτα για τον Άλλον και για την Ζωή, όπως τον βιώνουμε αυτή την δύσκολη περίοδο.

 

Διαβάζουμε, συζητάμε, τραγουδάμε, αστειευόμαστε και “φλερτάρουμε” μέχρι δακρύων με τον έρωτά μας για την ζωή-κι ας συναντηθήκαμε μέσω των υπολογιστών μας.

 

Σας περιμένουμε την Κυριακή, στις 20:00. Το βίντεο της συζήτησής μας θα κάνει “πρεμιέρα” εκείνη την μέρα και ώρα, στο Facebook προφίλ του ποιητή, George Scandalis.

(https://www.facebook.com/george.scandalis)

 

Συμμετέχουν:

 

Γεωργία Δρακάκη – Δημοσιογράφος

Όλγα Βλαχοπούλου – Στιχουργός

Χριστίνα Γκόλια – Τραγουδίστρια

Alfonso Nuzzolo – Μουσικός/Τραγουδιστής

 

Στέλλα Μαστρογιαννάκου – Ηθοποιός

Ελισσαίος Κυρίλλου – Θεατρικός Παραγωγός

 

Και ο Steve OneManShow