Ωκεάνιος Χρόνος και Κινεζική Τέχνη - Ομιλία του επιμελητή εκθέσεων Δρ. Zhang Qing

Ωκεάνιος Χρόνος και Κινεζική Τέχνη – Ομιλία του επιμελητή εκθέσεων Δρ. Zhang Qing

Tο Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και το Γραφείο Εξωτερικών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας παρουσιάζει ομιλία του διακεκριμένου επιμελητή εκθέσεων και καθηγητή σύγχρονης κινεζικής τέχνης Δρ. Zhang Qing για την τέχνη στο Θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού. Η ομιλία, που έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, θα πραγματοποιηθεί στα Κινεζικά με διαδοχική διερμηνεία προς τα Ελληνικά, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 16:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Στην ομιλία του, ο Zhang Qing θα αναφερθεί στη σχέση Ελλήνων και Κινέζων καλλιτεχνών, στο κίνημα και τους διαύλους επικοινωνίας μέσω της τέχνης στον Θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού, την θαλάσσια οδό που ξεκινάει από την Νότια Κινεζική Θάλασσα, περνάει μέσα από την Νοτιοανατολική Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό, τη Μέση Ανατολή και φτάνει ως την Ανατολική Μεσόγειο και τον Πειραιά.

Ο Δρ. Zhang Qing, ειδικός σε θέματα μοντέρνας και σύγχρονής Κινεζικής Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης, διευθύνει το Τμήμα Έρευνας και Επιμέλειας Εκθέσεων στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης στο Πεκίνο. Για πάνω από δέκα χρόνια υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο της Μπιενάλε της Σανγκάη, της σημαντικότερης έκθεσης έργων τέχνης της χώρας. Έχει επιμεληθεί δεκάδες εκθέσεις τόσο στην Κίνα όσο και σε άλλες χώρες, όπως την 10η Μπιενάλε Γλυπτών της Βενετίας (2007), την 7η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Σάο Πάολο (2007) και την 15η Μπιενάλε Ασιατικής Τέχνης στην Ντάκα (2012).

 

For information about this event in English, please visit the following link:http://haec.gr/en/aboutus/upcoming-events/dr-zhang-qing

 

Ημερομηνία εκδήλωσης  

 

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 16:00

 

 

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος)

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

 

Είσοδος

 

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

Πληροφορίες

 

Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr, events@haec.gr