,

Είδαμε το Κώστα Μακεδόνα στο θέατρο Πέτρας

Ο Κώστας Μακεδόνας και οι καλεσμένοι του χάρισαν στο κοινό μια πραγματικά μοναδική βραδιά στο θέατρο Πέτρας.

Ο Κώστας Μακεδόνας το βράδυ της Τρίτης, στο θέατρο Πέτρας, κατέθεσε για άλλη μια φορά ένα κομμάτι της ψυχής του και έχοντας στο πλευρό του φίλους του καλεσμένους μας χάρισε μία αξέχαστη, πραγματικά μοναδική βραδιά

η βραδιά άνοιξε ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης, καθισμένος ανάμεσα στο πλήθος καλωσορίζοντάς τους, αποτελώντας τον τέλειο αντιπερισπασμό ώστε με ένα σύνθημά του να φωτισθεί η σκηνή και να ξεκινήσει ο Κώστας Μακεδόνας με το “Μόνο μια φορά”, το τραγούδι με το οποίο έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα.

Αφού τραγούδησε και άλλες γνωστές του επιτυχίες υποδέχθηκε τις νέες τραγουδίστριες της βραδιάς, Σουσάνα Τρυφιάτη και Βασιλική Στεφάνου τραγουδώντας τα “Κόκκινα γυαλιά” σε μία ρυθμική, ηλεκτρική διασκευή. Τη σκυτάλη παρέλαβε η Ζωή Παπαδοπούλου που τραγούδησε παρέα με τον Κώστα το “Αγάπησέ με” του Χρήστου Νικολόπουλου καθώς και το καινούργιο της τραγούδι, πάλι σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, “Ό,τι ανέβασε η καρδιά”.

Ακολούθησαν ο Κρατερός Κατσούλης και ο Δημήτρης Σταρόβας όπου εκτός από το τραγούδι τους σε κλασικά τραγούδια του Κώστα (Λίζα, Λευκός Πύργος, Πανεπιστήμιο) σκόρπισαν το γέλιο με τις φαρμακερές ατάκες τους και τα αλληλοπειράγματά τους.

Από τα πειράγματα του Σταρόβα δε γλύτωσε ούτε ο Γιώργος Θεοφάνους με τον οποίο μοιράστηκε τη σκηνή ο Κώστας Μακεδόνας με τραγούδια από το cd που έχουν δημιουργήσει μαζί αλλά και υπέροχες επιτυχίες του Θεοφάνους όπως τα “Κύμα”, “Παλιόκαιρος” , “Δε μιλάμε” (ντουέτο με τη Ζωή Παπαδοπούλου) και “Ο δικός μου ο δρόμος”.  Στη συνέχεια ο Κώστας κάλεσε τη Μελίνα Ασλανίδου και τραγούδησαν, παρέα με τον Γιώργο Θεοφάνους στο πιάνο, τη μεγάλη επιτυχία “Αντικριστά”. Η ιδιαίτερη σχέση του Κώστα με τη Μελίνα φάνηκε και στα επόμενα τραγούδια – ντουέτα χαρίζοντας στο κόσμο μοναδικές στιγμές.

Η επόμενη μισή ώρα βρήκε τον Κώστα μόνο του πάνω στη σκηνή τραγουδώντας κλασικά λαϊκά τραγούδια με τον κόσμο να συμμετέχει τραγουδώντας και χορεύοντας. Λίγο μετά τις 12 είχε έρθει η ώρα να υποδεχτεί μία από τις κορυφαίες μας λαϊκές τραγουδίστριες, την Πίτσα Παπαδοπούλου. Με φωνή αναλλοίωτη στο χρόνο τραγούδησε Αντώνη Βαρδή και Άκη Πάνου αλλά και Μίνω Μάτσα φανερώνοντας για άλλη μια φορά τις μεγάλες της δυνατότητες. Λίγο πριν το τέλος αυτής της βραδιάς ο Κώστας Μακεδόνας τραγούδησε τρία τραγούδια που έχει σφραγίσει με τη φωνή του ο Στέλιος Καζαντζίδης (Η ζωή μου όλη, Αγριολούλουδο, Υπάρχω) συγκινώντας όλους τους λάτρεις του λαϊκού τραγουδιού.

Η βραδιά έκλεισε με το κλασικό πλέον τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα “Το ποδήλατο” και φυσικά με όλους τους καλεσμένους του πάνω στη σκηνή τραγουδώντας για άλλη μία φορά το “Μόνο μια φορά” μέσα σε αποθέωση από το ενθουσιώδες κοινό του θεάτρου Πέτρας.

Φωτογραφία : John Keitz