,

Αποθεώθηκε ο Μάριος Φραγκούλης που ερμήνευσε Μίκη Θεοδωράκη

Αποθεώθηκαν από το θερμότατο κοινό που είχε ασφυκτικά γεμίσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (τα εισιτήρια της παράστασης είχαν εξαντληθεί ημέρες πριν), τόσο ο υπέροχος στις ερμηνείες του με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη Μάριος Φραγκούλης όσο και ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός.

Παρατεταμένο το χειροκρότημα και για την Βudapest Primarius Orchstra που απέδωσε τα τραγούδια του Μίκη στις νέες ενορχηστρώσεις του Κώστα Παπαδούκα.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του Μάριου Φραγκούλη στην μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και στην προσφορά του στην ελληνική μουσική, αλλά και στον τρόπο που ο συνθέτης επηρέασε καλλιτεχνικά τον πολύ νεαρό τραγουδιστή από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η ανάμνηση του Μάριου από τις τυχαίες συναντήσεις του ως παιδιού με τον Γιάννη Θεοδωράκη, ποιητή και αδελφό του Μίκη , χωρίς βέβαια τότε να γνωρίζει ποιος είναι ο γείτονας του…

Το κοινό σιγομουρμούριζε όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν στη δίωρη συναυλία.

Ανάμεσα στους καλεσμένους , η κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα και ο Σταύρος Ξαρχάκος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ηρώ Σαΐα, η Λίνα Νικολακοπούλου με τον ο Άρη Δαβαράκη, o Γιώργος Περρής, η Νάντια Μπουλέ αλλά και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της χώρας.

  Η συναυλία με τίτλο “Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη είκοσι χρόνια μετά πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουγγαρία και θα επαναληφθεί στις 30 Αυγούστου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη.