,

Είδαμε τη παράσταση «Θα σε δω στην πρεμιέρα»

Κριτική της παράστασης «Θα σε δω στην πρεμιέρα»

Από τη Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη          

 

«Θα σε δω στην πρεμιέρα» μας είπανε και το ραντεβού είχε κιόλας κλειστεί. Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να λείπουμε από την πρεμιέρα του ομώνυμου έργου του Δημήτρη Αλεξίου  που παρουσιάζεται φέτος στη σκηνή του θεάτρου Coronet; Η περιέργειά μας ήταν μεγάλη για να δούμε τι θα παρακολουθήσουμε σε αυτήν την πολυπόθητη πρεμιέρα ενός έργου που κέρδισε το βραβείο του κειμένου στον διαγωνισμό “Ελληνικά Κείμενα 2016”  και παίρνει τη σκυτάλη από τον επί χρόνια επιτυχημένο “Caveman”.

Η υπόθεση του έργου είναι μια δυνατή κωμωδία καταστάσεων στην οποία πρωταγωνιστούν εννέα νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί σε μια ιστορία θεάτρου μέσα στο θέατρο.  Συγκεκριμένα, ο θίασος σε κάποιο αθηναϊκό θέατρο ετοιμάζεται για την αποψινή πρεμιέρα της παράστασης «Κίτρινα τριαντάφυλλα» . Το «ετοιμάζεται» βέβαια είναι σχήμα λόγου, αφού τίποτα δε φαίνεται να πηγαίνει καλά. Τα σκηνικά δεν είναι έτοιμα, ένας ηθοποιός είναι στη φυλακή, ένας άλλος πάσχει από αμνησία, η καινούργια στάρλετ είναι χαζή και ατάλαντη, συμβαίνουν διαρκώς ατυχήματα και το βοηθητικό προσωπικό του θεάτρου περνάει μία δολοφονική κρίση ζήλιας. Ο σκηνοθέτης που βρίσκεται στα πρόθυρα του εγκεφαλικού θέλει να αναβάλλει την πρεμιέρα, αλλά ο συγγραφέας του έργου που είναι και θιασάρχης και παραγωγός του, αρνείται εξαιτίας ενός συμβολαίου που θα του στοιχίσει πολύ. Επομένως η παράσταση θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα sold out και με παρόντα τον μεγαλύτερο κριτικό θεάτρου της χώρας. Πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα; Στο θέατρο, πολύ!

Έργα με παρόμοια υπόθεση έχουμε παρακολουθήσει και στο παρελθόν αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα επιτυχημένο. Το στοίχημα είναι δύσκολο και ο Δημήτρης Αλεξίου τα καταφέρνει περίφημα στην συγκεκριμένη παράσταση.  Η ιδιαιτερότητα του έργου είναι μεγάλη αφού ο θεατής καλείται να παρακολουθήσει μια παράσταση που έχει στηθεί κατά τη διάρκεια των προβών μιας θεατρικής παράστασης. Μπερδευτήκατε; Μια επίσκεψη στο θέατρο του Παγκρατίου θα καταφέρει να λύσει όλες σας τις απορίες αφού  τόσο το έργο του Δημήτρη Αλεξίου όσο και η έξυπνη σκηνοθεσία του Γιώργου Κρασαδάκη που κινεί αριστοτεχνικά τους ταλαντούχους ηθοποιούς θα σας χαρίσουν στιγμές γέλιου και ανεμελιάς που τόσο πολύτιμες είναι στον καθέναν από εμάς.

Πρωταγωνιστούν οι Αλεξίου Δημήτρης, Καλομοίρη Πολυτίμη-Αλεξάνδρα, Καραμπίνης Γιώργος, Κλήμη Κατερίνα, Μπεκρής Γιώργος, Παπαδόπουλος Μάρκος, Ραβνιωτόπουλος Κων/νος, Τσάβεζ Ναταλί ενώ σε φιλική συμμετοχή και η Μελίδου Τατιάνα που έχει αναλάβει και τη διδασκαλία.

Η παράσταση διαρκεί δυο ολόκληρες ώρες που ειλικρινά δεν θα καταλάβετε πόσο γρήγορα περνούν αφού η υπόθεση του έργου και τα κωμικά περιστατικά που διαδέχονται το ένα το άλλο δεν θα επιτρέψουν στιγμή να πλήξετε. Άλλωστε, όπου υπάρχει ταλέντο, αγάπη για την τέχνη και σεβασμός στον θεατή, μόνο όμορφα πράγματα μπορούν να συμβούν. Και σε αυτή την παράσταση θα τα βρείτε και τα τρία σε αφθονία.

Καλή θέαση σε όλους!