,

Είδαμε την παράσταση «Ring»

Είδαμε την παράσταση «Ring»

Από τη Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη

Σπάνια μια παράσταση καταφέρνει να με ενθουσιάσει. Κι όμως ομολογώ πως το «Ring» της Λεονόρ Κονφινό που ανεβαίνει φέτος στην ανανεωμένη σκηνή του θεάτρου «Ιλίσια- Βολανάκης»  σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση, με εντυπωσίασε πραγματικά!

Πρόκειται για ένα έργο –ύμνο στις ερωτικές σχέσεις αφού οι δύο πρωταγωνιστές καλούνται να ερμηνεύσουν 18 διαφορετικούς ρόλους ζευγαριών ξεκινώντας από την εποχή του Αδάμ και της Εύας μέχρι το σήμερα υιοθετώντας ρόλους παιδικών φίλων,νεαρού ζευγαριού, συζύγων και γονέων. Η πένα της συγγραφέως που υπήρξε υποψήφια για το βραβείο Μολιέρου, είναι σύγχρονη και αντικατοπτρίζει απόλυτα τις ανθρώπινες επαφές της εποχής μας με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους παρουσιάζοντας μας επί σκηνής σχέσεις αληθινές και όχι εξιδανικευμένες.

Μια κωμωδία εμπλουτισμένη με δραματικά στοιχεία που άνετα μπορεί να καταταχθεί στην κατηγορία των κομεντί. Η διττή σημασία του ring (δαχτυλίδι και παλαίστρα) κάνει το θεατή να μπαίνει από το πρώτο λεπτό στο νόημα του έργου για να επιλέξει μόνος του τη δική του ερμηνεία βλέποντας τους δυο πρωταγωνιστές να μάχονται στην αιώνια παλαίστρα των σχέσεων και στο τέλος να αφήνουν όλα τα άσχημα πίσω τους προσκυνώντας το βωμό του έρωτα και τον κρίκο που τους ενώνει.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στο Θανάση Τσαλταμπάση που ενσαρκώνει και όλους τους αντρικούς ρόλους στο έργο. Ο σκηνοθέτης έχει καταφέρει να στήσει μια καλοκουρδισμένη παράσταση με νεύρο, ρυθμό δίνοντας έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Οι δυνατές μουσικές επιλογές του Κώστα Ξενόπουλου και η κινησιολογία της Φρόσως Κορρού ανάμεσα στις εναλλαγές των ζευγαριών κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή προσθέτοντας μια επιπλέον σπιρτάδα στο έργο.

Η υποκριτική δεινότητα του Θανάση Τσαλταμπάση είναι γνωστή και η παρουσία του στη σκηνή απέδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι ένας από τους κορυφαίους κωμικούς της γενιάς του. Διαθέτει αστείρευτη ενέργεια και δεν διστάζει να τσαλακώσει την εικόνα του επί σκηνής προκειμένου να αποδώσει το ρόλο του στο μέγιστο δείχνοντας τις αδυναμίες του αντρικού φύλου με απόλυτο ρεαλισμό.

Στους γυναικείους ρόλους του έργου απολαύσαμε την Αγοραστή Αρβανίτη που από τις 17 Φεβρουαρίου αντικαθιστά τη Μαρίνα Καλογήρου, η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την παράσταση για λόγους υγείας. Η ηθοποιός είχε άνεση στη σκηνή και υποστήριξε εξαιρετικά τους ρόλους της κάνοντάς μας να μην μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω της. Η χημεία της με το Θανάση Τσαλταμπάση ήταν εμφανής, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δεμένο και αρμονικό το συνολικό αποτέλεσμα.

Το «Ring» είναι μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς και σίγουρα δεν πρέπει να τη χάσετε. Αξίζει και με το παραπάνω να διαθέσετε τα χρήματά σας για να απολαύσετε αυτό το μικρό διαμαντάκι που φανερώνει τη λάμψη του τα βράδια στη σκηνή του θεάτρου Ιλίσια- Βολανάκης.  Εγώ πάντως θα το ξαναέβλεπα και δεύτερη φορά!

Καλή σας θέαση!