,

Μαγικός Κραουνάκης στον πεζόδρομο του Zonars με τον Lorca να κοιτάει από ψηλά.

Όταν ο Σταμάτης Κραουνάκης αποφάσισε να μελοποιήσει στίχους του F.G. Lorca, το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι συνώνυμο του τίτλου του δίσκου του Duende.

Duende, μία έννοια που δύσκολα μπορεί να αποδοθεί με ακρίβεια· έμπνευση, θεϊκό χάρισμα, είναι όλα αυτά μαζί που χάρισε απλόχερα ο Σταμάτης Κραουνάκης σε όλους όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 15/10 στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου στον υπαίθριο χώρο του Zonars. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου και βιβλίου του Σταμάτη Κραουνάκη Duende με μελοποιημένη ποίηση του Λόρκα. Η έκδοση αυτή έρχεται να σφραγίσει τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και να αφήσει ίχνη μεσογειακής πνοής στο ελληνικό τραγούδι.

Το cd περιλαμβάνει μελοποιήσεις δέκα ποιημάτων του F.G. Lorca από τον Σταμάτη Κραουνάκη, σε συγκλονιστική απόδοση από τον ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη.

Στη σκηνή που στήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Zonars ανέβηκαν μαζί με το Σταμάτη Κραουνάκη oι εξαιρετικοί Χρήστος Γεροντίδης και o Κώστας Μπουγιώτης, ενώ έπαιξαν και οι μουσικοί Βασίλης Ντρουμπογιάννης-πιάνο και Γιώργος Ταμιωλάκης-τσέλο.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης απόλαυσαν την μαγική βραδιά, ενώ ακόμα και οι περαστικοί στάθηκαν πλημμυρίζοντας τον πεζόδρομο που είχε γεμίσει με τις μελωδίες, την ποίηση του Lorca και τη χαρακτηριστηριστική φωνή του Σταμάτη Κραουνάκη. Το Ζοnars αναβιώνει την ιστορία μέσα από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς.

 

*Το cd βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άπαρσις & MLK και παραγωγή από τις Εκδόσεις Άπαρσις & Λυχνία.

Φωτογραφίες: Markos Chiotakis