, ,

Μια βραδιά με ” Όνειρα Γλυκά “

Μια βραδιά με ” Όνειρα Γλυκά ”

από τη Μαρία Χαρίτου

 

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου βρέθηκα στο Γυάλινο Μουσικό . Η αφορμή μια παράσταση με ” γυναικεία ” πινελιά.

Τα «Ονειρα Γλυκά» είναι μια μουσική/θεατρική παράσταση με ζωντανή ορχήστρα, όπου γνωστά ελληνικά τραγούδια γίνονται ένα με το θεατρικό κείμενο.  Το έργο πραγματεύεται τη ζωή μιας κοπέλας 30 ετών η οποία καθώς κάνει μια ανασκόπηση της ζωής της, ξεδιπλώνει  αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια μέχρι το παρόν. Έτσι, έρχεται αντιμέτωπη με τον μελλοντικό της εαυτό, ο οποίος εμφανίζεται για να τη βοηθήσει να δει τα πράγματα πιο θετικά, να συμφιλιωθεί με τα λάθη του παρελθόντος και να επικεντρωθεί στις απλές στιγμές και στο τώρα. Πρόκειται για ένα ταξίδι που θα την οδηγήσει στην αυτογνωσία.

Με μια ζεστή αγκαλιά και ένα γλυκό χαμόγελο μας υποδέχτηκαν οι συντελεστές της παράστασης και του θεάτρου. Γέμισε το Γυάλινο από την υπέροχη φωνή της Ελπίδας και την αλήθεια της Σαλίνας μέσα από το δυνατό της κείμενο.

Οι μουσικοί επι σκηνής ” αγκάλιαζαν ” με τις νότες τους εμάς , εσάς , εκείνους. Ο αγαπημένος Αντώνης Λουδάρος που σκηνοθετεί και την παράσταση , περιέγραψε το έργο σαν ένα μιούζικαλ τσέπης  Και ναι αυτό είναι . Με αγαπημένα τραγούδια των Σταμάτη Κραουνάκη, Λίνας Νικολακοπούλου, Νίκου Ζούδιαρη, Παρασκευά Καρασούλο, Δήμητρας Γαλάνη, Χαρούλας Αλεξίου, Γιώργου Ανδρέου, Θέμη Καραμουρατίδη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Κώστα Χατζή, Κώστα Τουρνά.

Να την δείτε την παράσταση και να ονειρευτείτε , να ταξιδέψετε , να συγκινηθείτε , να γίνετε ένα με τον διπλανό σας , να γεμίσετε αλήθειες και να τραγουδήσετε μαζί με την Ελπίδα και την Σαλίνα Γαβαλά. Όνειρα γλυκά αγαπημένες μου….

Παίζουν οι μουσικοί

Γιώργος Τσολάκος:  πιάνο – ενορχηστρώσεις

Αχιλλέας Διαμαντής: κιθάρα

Μιχάλης Κεχαγιάς: μπάσο

Αλέξης Κώστας: Κρουστά

 

Θεατρικό κείμενο: Σαλίνα Γαβαλά.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος

 

Παίζουν και τραγουδούν: Ελπίδα και Σαλίνα Γαβαλά

 

Εμφανίζεται σε video: Δημήτρης Ισσαρης

 

Σκηνογράφος: Στέβη Λύτρα

Σχεδιασμός φωτισμού: Μίλτος Λυσίκατος

Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Χωριανόπουλος

Ηχοληψία: Μανώλης Καλλίτσης

Video Production: Θοδωρής TED Ζωγράφος

Artwork: Σταύρος Van Der Wilt

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γωγώ Μαρινάκου

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Χουρσανίδου

Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς – Δημήτρης Χωριανόπουλος

 

 

Παραστάσεις: Κάθε  Δευτέρα και Τρίτη

Ώρα έναρξης: 21:00

 

Διάρκεια παράστασης: 95’

Εισιτήρια: 13 ευρώ εισιτήριο εισόδου σάλας – 10 ευρώ εισιτήριο εξώστη. Ελάχιστη υποχρεωτική κατανάλωση 8 ευρώ με μπύρα ή κρασί

 

Προπώληση: Viva.gr, Seven spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολις, Αθηνόραμα.gr, Yoleni’s, Kremlino