,

Η ” μικροσκοπική ” Kovacs με την τεράστια φωνή στην Αθήνα που αγαπάει

 

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω να μιλάω για την Kovacs.

Όλη την εβδομάδα πριν το live της στην Πειραιώς 117 Academy είχα μια απίστευτη αναστάτωση που θα την έβλεπα επιτέλους από κοντά .

Έφτασα το Σάββατο γύρω στις 8.00μ.μ μιας και πριν είχαν την τιμή να ανοίξουν το Live της οι δικοί μας The Crashes! Μια μπάντα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2018, με βασική κινητήρια δύναμή της την αγάπη για jams και το rock n’ roll. Εξαιρετική μπάντα με πολλές προοπτικές να αντέξει στον χρόνο.

Στις 10.00μ.μ ακριβώς , όπως μας το είχαν υποσχεθεί η ” μικρή ” Ολλανδέζα ήταν στη σκηνή . Εφτά μουσικοί ήταν μαζί της και εκείνη γέμιζε τον χώρο με την φωνή της και την γλυκιά της παρουσία. Αλώνισε την σκηνή , έκανε πλάκα με τους μουσικούς της , μιλούσε με τον κόσμο , δανείστηκε τσιγάρο και ένιωθε μια απέραντη χαρά που βρισκόταν ξανά στην Αθήνα που την αγαπάει .

Μας είπε ότι επιτέλους έχει χρόνο να δει την πόλη μας και να την ευχαριστηθεί. Μας υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει σύντομα.

Όλα αυτά συνέβαιναν μέσα στη μιάμιση ώρα που εκείνη ήταν μαζί μας. Που μας μάγεψε για άλλη μια φορά με την υπέροχα μελαγχολική φωνή της. Με την τεράστια έκταση που γέμιζε τον χώρο και εμείς οι θεατές μαγεμένοι με εκείνη . Που δεν μας χάλασε το χατήρι να ξαναβγεί στη σκηνή και να μας ευχαριστήσει.

Είναι από τις λίγες φορές στη ζωή μου που έφυγα μουδιασμένη προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω τι είδα και τι άκουσα. Όσοι ήμασταν εκεί ξέρουμε και όσοι δεν κατάφεραν να έρθουν να προσπαθήσουν να έρθουν την επόμενη φορά. Γιατί το “ξωτικό ” Kovacs θα ξανα ρθει. Μας το υποσχέθηκε και εμείς θα είμαστε πάλι εκεί.

Υ.Γ. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τα παιδιά της διοργάνωσης που με το γλυκό τους χαμόγελο και τη ζεστή αγκαλιά τους έβαλαν τη δική τους πινελιά στη μαγεία της βραδιάς. Και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον καλό μου φίλο και συνεργάτη Θάνο Λαϊνα που αποτύπωσε με τον φακό του τις στιγμές μας.

Όσο για εμένα θα βρίσκομαι πάντα κάπου εκεί να μιλάω για την μουσική που αγαπάω……

 

Ανταπόκριση: Charitou Maria

Φωτογραφίες: Thanos Lainas