“Εις το όνομα του Πατρός” του Γιάννη Κωσταρά στο Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»

Εις το όνομα του Πατρός

του Γιάννη Κωσταρά

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη

κάθε Παρασκευή στις 21:00

για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Η εξομολόγηση ενός πληρωμένου δολοφόνου, φέρνει στο φως καλά κρυμμένα μυστικά. Ένα γεμάτο όπλο, ένα κασετοφωνάκι και μια διπλή, αμφίδρομη ανταλλαγή ύπαρξης και ανυπαρξίας στο βωμό της βίας. 

Ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα; 

Τι ωθεί τον άνθρωπο στο να γίνει βίαιος;

«Εις το όνομα του Πατρός», μια παράσταση για θεατές άνω των 16 ετών, σε κείμενο του Γιάννη Κωσταρά και σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη στην πρώτη της σκηνοθετική δουλειά, ανεβαίνει κάθε Παρασκευή στις 21:00 στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση».

«Τρία χρόνια μετά το αναγκαστικό κλείσιμο, λόγω της πανδημίας, επιλέγουμε ένα νέο, ελληνικό, επίκαιρο έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό, με θέμα την κακοποίηση, την φανερή και την κρυμμένη βία.» σημειώνει η ηθοποιός και Καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση», Μαίρη Ιγγλέση.

Ξεφεύγοντας από τα στενά όρια μιας θεατρικής παράστασης, ένας ειδικός ψυχικής υγείας θα συζητά με το κοινό, σε ημερομηνίες που σύντομα θα ανακοινωθούν, προσπαθώντας να φωτίσει τους λόγους που έχουν γιγαντωθεί τα περιστατικά βίας στη χώρα μας.

Συντελεστές

«Εις το όνομα του Πατρός» του Γιάννη Κωσταρά

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη

Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Λίτσας

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Φωτογραφίες – video: Αλέξανδρος Χατζάκης (studio Xatzakis)

Studio ηχογραφήσεων: O – zone studio

Έντυπα: grafistes – Τάσος Ακρίβος

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Παίζουν: Γιώργος Πασσάκος, Γιάννης Κωσταράς και η Μαίρη Ιγγλέση

Μουσικά στοιχεία επί σκηνής: Δημήτρης Τσάρνος

Η σκηνοθέτης Τασιλένα Βουδούρη, γράφει για το έργο:

«… Ένα θεατρικό κείμενο βαθιά φιλοσοφικό, το οποίο κάνει βουτιά στο ‘είναι’ των πραγμάτων και αποφεύγει όποια βιαστική ταμπελοποίηση από το ‘φαίνεσθαι’. Ο Γιάννης Κωσταράς ήταν μια συνεχόμενα αναδυόμενη προσωπικότητα επί σκηνής. Ο Γιώργος Πασσάκος ακολούθησε στωικά το ξεγύμνωμά του, με κορυφαία στιγμή, τον απόλυτο φόβο του. Η Μαίρη Ιγγλέση, έδωσε την πιο σκληρή εικόνα, μέσα σε λίγα λεπτά, μιας ανελέητης πραγματικότητας πολλών διαστάσεων, φανερών αλλά και κεκαλυμμένων. Μια ξεχειλισμένα ‘αδειασμένη ψυχή’. Ο Δημήτρης Τσάρνος κρατούσε τον παλμό των εσωτερικών διαλόγων με τα κρουστά του. 

Η Ειρήνη Κουτσαύτη, στην πρώτη της σκηνοθετική δουλειά, περιέβαλλε με απίστευτη αγάπη και κατανόηση την ανθρώπινη ψυχή και το αιώνιο ταλάνισμά της και μέσα από την ιερή λιτότητα της εικόνας, εστίασε στο κεντρικό νόημα, δηλαδή στην ουσία…».

Πληροφορίες

Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»: Λέσβου 8, Αθήνα

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 12€ μειωμένο / ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)

–> Δωρεάν είσοδος για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας)

Κρατήσεις θέσεων: 210-8645400, 6949103079