“Το στρίψιμο της βίδας Reloaded…” – Παράταση παραστάσεων στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus

Το στρίψιμο της βίδας Reloaded…

ένα γοτθικό θρίλερ τρόμου 

βασισμένο στο έργο του Henry James

στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus

Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας έως και 19 Φεβρουαρίου 2023

κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν μεταφέρουν επί σκηνής μία τολμηρή θεατρική εκδοχή του αριστουργήματος του Henry James «Το στρίψιμο της βίδας» στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus.

«Το Στρίψιμο της Βίδας Reloaded» είναι ένα γοτθικό θρίλερ τρόμου, εμπνευσμένο από το σπουδαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα, στο οποίο έχουν βασιστεί σημαντικές θεατρικές, αλλά και κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως «Η Έκτη Αίσθηση», «Οι Άλλοι», κλπ.

Μετά από συνεχή sold out, η παράσταση την οποία σκηνοθετεί ο Μάριος Ιορδάνου, παίρνει παράταση και θα συνεχίσει να παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00 έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Έχοντας διαγράψει μία μεγάλη πορεία, με παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Παρίσι, Μόναχο, Βερολίνο, Μόσχα, Λονδίνο, Ζυρίχη, Δουβλίνο, Πράγα κ.α.) και έχοντας υπογράψει κινηματογραφικά σενάρια ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν επιστρέφουν θεατρικά με ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα.

Μία νέα γυναίκα προσλαμβάνεται από έναν άκρως γοητευτικό άντρα ως γκουβερνάντα για τα δύο του παιδιά. Σύντομα, όμως, θα βρεθεί εγκλωβισμένη στον πύργο, όπου διαμένει η ιδιαίτερη οικογένεια. Η μικρή κόρη δε μιλάει ή μήπως οι άλλοι δεν την ακούνε; Ο μεγάλος αδερφός της δε μοιάζει με παιδί ή μήπως η γκουβερνάντα τον βλέπει έτσι; Η μυστηριώδης οικονόμος δεν είναι αυτή που φαίνεται ή μήπως είναι; Είναι ο Πύργος στοιχειωμένος ή απλά αρέσουν στην οικογένεια τα «παράξενα» παιχνίδια; Θα μπορέσει η γυναίκα να ελευθερωθεί πριν… το στρίψιμο της βίδας; 

Ακροβατώντας μεταξύ πραγματικότητας και παραίσθησης, λογικής και τρέλας, εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του θεατή ένα ακραίο παιχνίδι θανάτου, γεμάτο αγωνία, φόβο και ανατροπές ως και το τελευταίο λεπτό.

Συντελεστές

Κείμενο: Σοφία Καζαντζιάν – Μάριος Ιορδάνου (βασισμένο στο έργο του Henry James)

Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου

Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Βαλεντίνο ΒαλάσηςΑναστασία Νταλιάνη

Σκηνογραφία, ενδυματολογία: Βαλεντίνο Βαλάσης

Κινησιολογία: Σοφία Καζαντζιάν

Μουσική επιμέλεια, σχεδιασμός φωτισμών: Μάριος Ιορδάνου

Χειρισμός ήχου, φώτα: Βαγγέλης Λάσκαρης

Φωτογραφίες: Κατερίνα Σβορώνου

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Πληροφορίες

Πολυχώρος Vault Theatre Plus: Μελενίκου 26, Βοτανικός 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00

Διάρκεια: 75’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ 

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-stripsimo-tis-bidas-reloaded