ΚΡΑΠ στο Θέατρο Σοφούλη

του Στέλιου Ναλμπάντη

από τη θεατρική ομάδα Aloof

23, 29 & 30 Νοεμβρίου στις 21.00

Η νέα παράσταση της ομάδας Aloof “ΚΡΑΠ”, σε κείμενο Στέλιου Ναλμπάντη και σκηνοθεσία Μαρίας Γρίβα, μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Τ μεταφέρεται στο Θέατρο Σοφούλη για τρεις μόνο παραστάσεις την Πέμπτη 23, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 21.00.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια σκοτεινή κωμωδία σε τέσσερις ψηλούς τοίχους.

Είναι το θέατρο μία απόδραση από τη πραγματικότητα; Τέσσερις άντρες μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες και μια ενθουσιώδης σκηνοθέτης θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα αριστούργημα του σύγχρονου θεάτρου που θα τους σημαδέψει για πάντα.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Το έργο “Κραπ”, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, φέρνει σε επαφή τον κόσμο του θεάτρου με τον κόσμο των φυλακών. Οι θεατές μέσα από την τεχνική του “θεάτρου εν θεάτρω” παρακολουθούν την ιστορία της

προετοιμασίας μιας παράστασης. Οι φυλακισμένοι, ως πολλά υποσχόμενοι ηθοποιοί, αφήνουν για λίγο την ταυτότητα του μικροαπατεώνα, για να συναντηθούν με τον υπαρξιακό κόσμο των ηρώων του Μπέκετ. Τι γίνεται όμως όταν η Παναγία εμφανίζεται στη σκηνή και ζητά επίμονα την ελευθερία της; Η παράσταση ακροβατώντας ανάμεσα στον ρεαλισμό και τη φαντασία, χρησιμοποιεί κωμικά στοιχεία προκειμένου να παρουσιάσει τις μεγαλύτερες υπαρξιακές αναζητήσεις. Ένα διαρκές πήγαινε-έλα από το φως στο σκοτάδι, με απώτερο στόχο την Απελευθέρωση, τη Χειραφέτηση, την Επιλογή.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μαρία Γρίβα

Κείμενο: Στέλιος Ναλμπάντης

Επί σκηνής: Δημήτρης Αϊναλής, Στράτος Λαζαρίδης, Στέλιος Ναλμπάντης, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Ξανθίππη Παπαδοπούλου, Όλγα Πάπιστα, Κώστας Τσουγκράνης, Αγγέλα Χατζηβασιλειάδου.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση- Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Κύργινας

Σκηνικά-Κοστούμια: Βασίλης Ζωγράφος-Φανή Μπουντούρογλου

3D εφαρμογές και animation: Μανώλης Κοτρώτσιος

Επιμέλεια κίνησης: Ξανθίππη Παπαδοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγέλα Χατζηβασιλειάδου

Δημιουργικό : Βασίλης Μαντουλίδης

Ηχογραφήσεις: Κωστής Ναλμπάντης

Πληροφορίες παράστασης

Θεατρική παράσταση : Κραπ

Από την ομάδα Aloof

Διάρκεια παράστασης : 95’

Ημέρες παράστασης Πέμπτη 23, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Στις 21:00 στο Θέατρο Σοφούλη – Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Εισιτήρια

Κανονικό : 12 ευρώ

Φοιτητών, ανέργων και ΑμεΑ : 10 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2310 423925