Η αλήθεια να λέγεται στον Πολυχώρος Πόλις

Η αλήθεια να λέγεται

Μια παράσταση βασισμένη σε αληθινές ιστορίες

Από την ομάδα Playback Nuevo

5 & 20 Νοεμβρίου

Στις 20:30

Η ομάδα Playback Nuevo παρουσιάζει στον Πολυχώρο Polis για δεύτερη συνεχή χρονιά μια σειρά παραστάσεων, βασισμένες στις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων.

Το θέατρο Playback αποτελεί ένα είδος κοινωνικού θεάτρου που στοχεύει στη σύνδεση των θεατών στη διάρκεια μιας παράστασης, μέσα από αυθόρμητες αφηγήσεις που οι ηθοποιοί εκδραματίζουν στη σκηνή με αυτοσχεδιασμούς.

Το θέατρο Playback δίνει αξία στις ιστορίες που ο σημερινός άνθρωπος δύσκολα μοιράζεται, αφού η σύγχρονη κοινωνική ζωή τον έχει απομακρύνει από την κοινοτική ζωή.

Μόλις δυο γενιές πριν, οι άνθρωποι μαζεύονταν στις αυλές, ή γύρω από ένα τζάκι, και διηγούνταν τις περιπέτειές τους και τα βάσανά τους. Σήμερα τείνουν να αφηγούνται μέσα από στημένες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από αυτό που αληθινά τους συμβαίνει.

Το θέατρο Playback δίνει βήμα στον οποιονδήποτε επιθυμεί να μοιραστεί στη διάρκεια μιας παράστασης, με αποτέλεσμα η μία ιστορία να διαδέχεται μια άλλη και έτσι να δομείται ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο δρώμενο που συγκινεί και συνδέει τους θεατές. Στη διάρκεια της παράστασης οι θεατές γίνονται συνδημιουργοί, βγαίνοντας από τον παθητικό τους ρόλο, ενώ οι ηθοποιοί μεταμορφώνονται συμβολικά σε καθρέφτες που αντανακλούν τις ιστορίες με έναν αυθόρμητο και μοναδικό τρόπο.

Κανένας θεατής δεν είναι υποχρεωμένος να μοιραστεί την ιστορία του, ενώ όλοι έχουν την ευκαιρία να το κάνουν αν το αισθανθούν.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στις μεγάλες αλήθειες που κρύβουν οι ιστορίες του καθένα μας και που πολύ συχνά δεν μοιραζόμαστε με κανέναν.

 

Συντελεστές:

Συντονίστρια της παράστασης: Σμαρούλα Παντελή

Ηθοποιοί:

Κτίστης Τριαντάφυλλος

Πουλούδη Νάνσυ

Σαμοθρακή Βικτώρια

Τσιακουμάκη Μαρίζα

Μουσικοί: Βασίλης Καβουκίδης – Παναγιώτης Δράκος

 

 

Πολυχώρος Πόλις

Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 71α, 14121, Ηράκλειο Αττικής

τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181

 

 

5 & 20 Νοεμβρίου

Στις 20:30

 

Εισιτήρια:

10 ευρώ (Γενική Είσοδος)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/playback-nuevo-i-alitheia-na-legetai/

 

 

www.polis.edu.gr