Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Η Ομιλία της Νύχτας'" στο Σπίτι της Κύπρου

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Η Ομιλία της Νύχτας'” στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις Gutenberg σας προσκαλούν τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Γουλιάμου, “Η Ομιλία της Νύχτας“.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας, γραμματολόγος
Βασίλης Καρδάσης, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.)
Γιώργος Βέης, ποιητής
Μάριος Μιχαηλίδης, ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος
Συντονίζει η Χριστίνα Δηλάρη, μουσειολόγος

 

Ο συγγραφέας

Ο Κώστας Γουλιάμος είναι εκλεγμένος Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Lanzhou City University της Κίνας. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1955. Πτυχιούχος πολιτικών επιστημών στην Πάντειο. Μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικής έρευνας στην επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Carleton Καναδά. Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κύπρου (2015-2017). Εκπρόσωπος (2009-2013) της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης/Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε πανεπιστήμια του Καναδά και της Ελλάδας.
Έχει κυκλοφορήσει έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων, κεφαλαίων, άρθρων και δοκιμίων σε Βόρειο Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα. Μέρος του έργου του, το οποίο εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα από κορυφαίους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, έχει μεταφραστεί στα κινεζικά, ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά και
σλοβακικά. Συμμετείχε στην ομάδα ακαδημαϊκών που συνέγραψαν δύο «παγκόσμιες εκθέσεις» για θέματα επικοινωνίας, πολιτισμού και μέσων ενημέρωσης. Είναι μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Σύνταξης του De Gruyter, ενός εκ των πιο ιστορικών εκδοτικών οργανισμών στον κόσμο.
Από το 1976 δημοσίευσε έναν αριθμό ποιητικών συλλογών. Μία εξ αυτών –τα Νευρασθενικά Τοπία– επέλεξε για έκδοση και οπτικοακουστική παρουσίαση ο Μάνος Χατζιδάκις το 1981,στο διεθνές Φεστιβάλ «Μουσικός Αύγουστος». Έχει μεταφράσει στα ελληνικά ποίηση των William Faulkner, Octavio Paz και Robert Kroetsch. Δοκίμια και κριτικά του κείμενα για ποιητές και ποίηση δημοσίευσαν ε?ημερίδες (Καθημερινή, Αυγή, Το Βήμα) και λογοτεχνικά περιοδικά (Τομές, Διαβάζω, Γράμματα και Τέχνες, Σχεδία, Πλανόδιον, Πόρφυρας κ.λπ.